Hydrofuge

Vochtwerende gevelbehandeling. Daar draait het om bij hydrofuge. Wij bij Hydrosec weten hoe we jouw gevel moeten aanpakken zodat deze jarenlang mooi blijft. 

Contacteer ons 

edit.jpeg

Hydrofuge, wat betekent dat eigenlijk?

Hydrofuge is een term die gebruikt wordt voor vochtwerende gevelbehandeling

Gevels worden blootgesteld aan regen en wind, dat is niet zo ongewoon. Maar gevels die bestaan uit metselwerk ondervinden daar soms enorme schade van. Ze absorberen namelijk een aanzienlijke hoeveelheid water en dat kan leiden tot regendoorslag die tot in de woning binnendringt. 

Bovendien veroorzaakt regendoorslag ook vervuiling, vorstschade en verlaagt het de isolatiewaarde van het metselwerk.

Gevel impregneren als oplossing tegen vochtprobleem

Het is van cruciaal belang voor je woning om je gevel droog te houden. Wist je trouwens dat een droge muur een drie maal hogere isolatiewaarde heeft dan een natte muur? Daar werken onze vakmannen maar al te graag aan mee. 

Door het plaatsen van een hydrofuge op jouw gevel wordt infiltratie van regenwater naar binnen toe verhinderd. Wij zorgen ervoor dat jouw gevel wel dampdoorlatend blijft, waardoor de verdamping van vocht naar buiten toe niet wordt verhinderd. "Slimme kerels, die mannen van Hydrosec", denk je nu? Inderdaad!

Waarom Hydrosec?

Voor de behandeling en hydrofuge van jouw gevel, plaatsen wij Hydrosec®, een hydrofuge-gel op basis van silanen en siloxanen met 30%* actief bestanddeel. Door het gel-achtige karakter loopt het product niet van de gevel. Een langere contacttijd met de ondergrond zorgt zo voor het diep indringen in de gevel.

Na het indringen van het product behoudt de gevel zijn oorspronkelijke uitzicht. Onmiddellijk na de toepassing wordt het ‘pareleffect’ zichtbaar. Waterdruppels dringen niet meer in de muur maar lopen ervan af! Na enkele dagen bereikt dit effect zijn hoogtepunt en zal het jarenlang stand houden. Bovendien zorgt hydrofuge voor een zelfreinigende werking van de gevel.

*In tegenstelling tot vloeibare producten die ongeveer 10% bevatten.

Om te tonen dat we menen wat we zeggen, geven we een garantie van 10 jaar op regendoorslag. Maar in de praktijk zijn duurzame ervaringen van 15 jaar en langer geen uitzondering. 

Lees meer over onze werking