Hydrofuge

Gevels blootgesteld aan regen en wind absorberen een aanzienlijke hoeveelheid water. Vochtwerende gevelbehandeling of hydrofuge is een techniek om de schadelijke effecten van regendoorslag op je gevel te voorkomen.

Contacteer ons 

edit.jpeg

Hydrofuge, wat betekent dat eigenlijk?

Hydrofuge is een term die gebruikt wordt voor het water- en vuilafstotend maken van een gevel, ook hydrofoberen of impregneren genoemd.

Gevels worden blootgesteld aan regen en wind, dat is niet zo ongewoon. Maar gevels die bestaan uit metselwerk ondervinden daar soms schade van. Ze absorberen namelijk een aanzienlijke hoeveelheid water en dat kan leiden tot regendoorslag die tot in de woning binnendringt. Het indringen van water veroorzaakt ook vervuiling, vorstschade en verlaagt de isolatiewaarde van het metselwerk.

Door het plaatsen van een hydrofuge wordt infiltratie van regenwater verhinderd. De gevel blijft wel perfect dampdoorlatend, waardoor de verdamping van vocht naar buiten toe mogelijk blijft. Wist je trouwens dat een droge muur een drie maal hogere isolatiewaarde heeft dan een natte muur?

Geconcentreerde emulsie-gel voor een duurzaam resultaat 

Traditionele vloeibare hydrofuges of impregneervloeistoffen hebben het nadeel dat ze een laag gehalte aan actieve stoffen bevatten. Omdat de vloeistof van de gevel afloopt dringt het product ook niet diep in de gevel. Daarom is de werking van korte duur en moet de behandeling al na enkele jaren herhaald worden.  

Hydrosec plaatst een geconcentreerde hydrofuge-gel op basis van silanen en siloxanen. Door het gel-achtige karakter loopt het product niet van de gevel. Een langere contacttijd met de ondergrond zorgt zo voor het diep indringen in de gevel.
Na het indringen van het product behoudt de gevel zijn oorspronkelijke uitzicht. Onmiddellijk na toepassing wordt het ‘pareleffect’ zichtbaar. Waterdruppels dringen niet meer in de muur maar lopen ervan af! Na enkele dagen bereikt dit effect zijn hoogtepunt en zal het jarenlang stand houden. Bovendien zorgt hydrofuge voor een zelfreinigende werking van de gevel.

Wij geven een garantie van 10 jaar op regendoorslag. In de praktijk is een duurzame ervaring van 15 jaar en langer geen uitzondering.

Gevelreiniging

Om een hydrofuge te plaatsen kan het nodig zijn om eerst de gevel te reinigen zodat het product nadien goed kan indringen.

Stoomreinigen is de meest ecologische zachte reiniging. In tegenstelling tot zandstralen of chemisch reinigen wordt het oppervlak niet aangetast en behalen we toch een optimaal resultaat.

Vraag hier uw offerte