Kelderdichting

Waterdichting van ondergrondse constructies zoals kelders, parkeergarages en regenwaterputten is echt specialistenwerk. Door toepassing van het juiste waterdichtingssysteem kan een natte kelder omgevormd worden tot een aangename bruikbare ruimte.

Contacteer ons

img-4775.jpeg

Voor elke kelder de juiste oplossing

Bij Hydrosec staan we voor structurele waterdichting. Dit houdt in dat we de bestaande structuur van het gebouw effectief en blijvend waterdicht maken. Dus geen gedoe met pompen en dure kelderdrainages.

Kelders opgetrokken uit metselwerk (baksteen, betonblokken) worden voorzien van waterdichte sulfaatbestendige cementpleister in verschillende lagen, we noemen dit een waterdichte bekuiping.

Waterdichte bekuiping

Een waterdichte cementering op ondergronds metselwerk krijgt heel wat te verduren. Ze moet eerst en vooral weerstaan aan de waterdruk van het drukkend grondwater. Anderzijds moet het materiaal bestand zijn tegen de agressieve inwerking van sulfaatzouten.

Hydrosec past het Cemtrix® waterdichtingssysteem toe. 
Cemtrix waterdichtingsmortels zijn samengesteld op basis van sulfaatbestendig cement, vuurgedroogd kwarts, kunststofvezels en hoogwaardige polymeren. Dankzij de samenstelling zijn deze mortels ongevoelig voor de blootstelling aan sulfaten. Het systeem vormt na uitharding een monolithisch geheel met de ondergrond waardoor het bestand is tegen extreme waterdruk.

Voorbereidende werken

Een goede voorbereiding is het halve werk. We willen de gebouwstructuur waterdicht maken, dus geen oplapwerk bovenop bestaande afwerkingslagen. Daarom worden bestaande bepleisteringen afgekapt, verflagen afgeschuurd, etc. We vertrekken opnieuw vanop een gezonde poreuze ondergrond. 

Systeemtoepassing

  • Dichten van eventuele lekken en/of barsten
  • Plaatsen van hechtingslaag op muren
  • Plaatsen van eerste dichtingslaag Cemtrix
  • Plaatsen van waterdicht staalvezelbeton
  • Plaatsen eindlaag Cemtrix
  • Afronden kimnaden


  Vraag hier uw offerte