Kelder waterdicht maken

Waterdichting van ondergrondse constructies zoals kelders, parkeergarages en binnenzwembaden is echt specialistenwerk. Wij hebben een ervaren team klaarstaan waarvoor dit een routineklus is. De oplossing voor jouw vochtprobleem ligt bij ons.

Contacteer ons

kelder-waterdicht-maken-na.jpg

Water in de kelder, hoe komt dat eigenlijk?

Kelders uit metselwerk hebben vaak last van waterinfiltraties. Hoe dat komt?

 • Door een gebrekkige waterdichting langs de buitenzijde.
 • Omdat de waterdichting langs de binnenzijde gebreken vertoont.

  Waarom je kelder waterdicht maken belangrijk is

  Elke kamer in jouw woning of gebouw verdient de nodige zorg. Zo ook de kelder. 

  Door toepassing van het juiste waterdichtingssysteem kan een natte kelder omgevormd worden tot een aangename én bruikbare ruimte. Een plek waar je gereedschap, voedingsmiddelen en andere benodigdheden veilig staan. Een grote meerwaarde voor jouw eigendom. 

  3 oplossingen voor een natte kelder

  • Waterdichte bekuiping

  Vochtproblemen in een kelder uit metselwerk kunnen meestal niet plaatselijk opgelost worden, een waterdichte bekuiping is dan de oplossing.

  Hoe gaan we bij Hydrosec te werk? We verwijderen bestaande bepleistering - en in sommige gevallen ook de vloer - om de structuur van de kelder vrij te maken. Vervolgens plaatsen we een grondwaterbestendige bepleistering in meerdere lagen op de muren. Bij oudere kelders voorzien we ook een nieuw waterdicht beton op de vloer.

  • Leidingen waterdicht maken 

  Elke water-, gas-en elektriciteitsleidingen, vormt een zwak punt op vlak van waterdichting, want water vindt zelfs in de kleinste gaten zijn weg. Deze leidingen en kabels zijn dan ook een standaard aandachtspunt voor ons team.

  Bij Hydrosec zijn we specialisten op vlak van het afdichten van leidingen en kabels. Wij voeren deze werken dan ook uit onder waarborg. Als voorbereiding worden eventuele bestaande dichtingen verwijderd en de leidingen vrijgemaakt. Vervolgens brengen we een blijvend waterdicht plastisch systeem aan in de diepte van de wand en dichten we deze af met een snelhardende mortel aan de oppervlakte.

  • Betoninjecties

  Betonkelders en andere ondergrondse betonconstructies vertonen dikwijls waterinfiltratie langs scheuren, stortnaden, grindnesten, enzovoort. 

  Om deze lekkages definitief op te lossen bestaan er verschillende injectietechnieken. We injecteren dan onder gecontroleerde druk - via speciale injectiepluggen - een speciaal hars dat onder invloed van vocht zwelt en de lekkage doet stoppen. 

  Het deskundig beoordelen van het probleem, het bepalen van een boorpatroon en de keuze van de geschikte injectievloeistof zijn de beslissende factoren voor een geslaagde operatie. Iets wat wij perfect kunnen!

  Benieuwd wat we nog meer in huis hebben?

  Ontdek onze blogpagina