Opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht is altijd een gevolg van een slechte waterkering. De gevolgen voor jouw woning en gezondheid zijn aanzienlijk. Een grondige analyse en aanpak is dan ook vereist. Hydrosec regelt het.

Contacteer ons

opstijgend-vocht-na.jpg

Opstijgend vocht, van waar komt dat?

Opstijgend vocht komt voor in muren die destijds werden gebouwd zonder waterkerende laag, maar ook in muren waar de waterkering verkeerd werd aangebracht, of in muren waarvan de waterkering verduurd is. Zo krijgt grondwater de kans om op te stijgen in de muur en schade aan te richten aan het pleisterwerk. 

Waterafstotende injectiegel als oplossing voor opstijgend vocht

Gelukkig kennen wij met ons Hydrosec team de oplossing voor opstijgend vocht. 

Door een vochtwerend product te injecteren via boorgaten wordt over de gehele doorsnede van de muur een waterafstotende zone gevormd. 

De juiste aanpak is cruciaal om te vermijden dat het vochtprobleem terugkomt. Muren die aangetast zijn door opstijgend vocht bevatten zouten uit het grondwater. Omdat deze zouten na het injecteren - tijdens het opdrogen van de muren - niet mee verdampen, blijven ze achter in het metselwerk. Om die reden is het belangrijk het aangetaste pleisterwerk te verwijderen en de muren te voorzien van een zoutwerend pleistermembraan vooraleer de muren terug te bepleisteren. 

Juiste diagnose voor jouw vochtprobleem

Vaak worden andere oorzaken onterecht beoordeeld als opstijgend vocht, met een foutieve behandeling als gevolg. Het gaat dan meestal over lekkende leidingen of een gebrekkige maaivelddichting. Het is daarom belangrijk om een correcte diagnose te stellen van het vochtprobleem. Bij onze werking leggen we dat haarfijn uit. 

Tijd voor een juiste en gratis diagnose van jouw vochtprobleem? 

Vraag diagnose aan

Waarom Hydrosec?

Dat is eigenlijk heel simpel. Omdat ons Hydrosec team naast jarenlange ervaring ook de juiste injectiegel gebruikt. Eentje die we zelf hebben ontworpen. We behoren hiermee tot de pioniers op vlak van injectiegels tegen opstijgend vocht.

Ons team werkt alleen met de beste materialen. "Dat zegt iedereen", horen we je zeggen. Klopt, daarom bewijzen we het hier. ?Tot eind jaren ’90 werd gebruik gemaakt van injectievloeistoffen die onder druk werden geïnjecteerd. De tekortkomingen en nadelige effecten van deze vloeistoffen resulteerden in het ontwikkelen van de injectiegel Hydrosec® Pro Inject 80. De eerste injectiegel met een proefverslag van het WTCB met classificatie A+A+A+. 

Daarmee staat onze injectiegel bekend als een 'hoogst efficiënt product' tegen opstijgend vocht.

Benieuwd wat we nog meer in huis hebben?

Ontdek onze blogpagina