Opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht komt voor in muren die gebouwd werden zonder waterkering of op plaatsen waar ze verkeerd werd aangebracht. De oplossing start bij een correcte diagnose

Contacteer ons

opstijgend-vocht-na.jpg

Opstijgend vocht, van waar komt dat?

Opstijgend vocht komt voor in muren die destijds werden gebouwd zonder waterkerende laag, maar ook in muren waar de waterkering verkeerd werd aangebracht, of in muren waarvan de waterkering verduurd is. Zo krijgt grondwater de kans om op te stijgen en schade aan te richten aan het pleisterwerk. 

Juiste diagnose voor jouw vochtprobleem

Vaak worden andere oorzaken onterecht beoordeeld als opstijgend vocht, met een foutieve behandeling als gevolg. Het gaat dan meestal over lekkende leidingen of een gebrekkige maaivelddichting. Het is daarom belangrijk om een correcte diagnose te stellen van het vochtprobleem. Bij onze werking leggen we dat haarfijn uit. 

Vraag diagnose aan

Waterafstotende injectiegel als oplossing voor opstijgend vocht

Door een vochtwerend product te injecteren via boorgaten wordt over de gehele doorsnede van de muur een waterafstotende zone gevormd. 

Tot eind jaren ’90 werd gebruik gemaakt van injectievloeistoffen die onder druk werden geïnjecteerd. De tekortkomingen en nadelige effecten van deze vloeistoffen resulteerden in het ontwikkelen van onze injectiegel op basis van silanen en siloxanen : Hydrosec® Pro Inject 80

Hydrosec® Pro Inject 80 beschikt over het proefverslag (DE622X816) van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf en behaalt op alle proefstukken de Klasse A+A+A+ ( = hoogst efficiënt product).

Hygroscopische zouten

Muren die aangetast zijn door opstijgend vocht bevatten zouten uit het grondwater zoals sulfaten en nitraten.

Omdat deze zouten na het injecteren - tijdens het opdrogen van de muren - niet mee verdampen, blijven ze achter in het metselwerk. De aanwezige sulfaten kristalliseren aan het muuroppervlak en brengen schade toe aan afwerklagen.  Nitraten nemen vocht op uit de omgevingslucht waardoor de muur een vochtige indruk kan blijven behouden. 
Om die reden is het belangrijk het aangetaste pleisterwerk te verwijderen en de muren te voorzien van een zoutwerend pleistermembraan vooraleer de muren terug te bepleisteren.

Vraag hier uw offerte